Blog

Welke zwangerschapsshoot jurk kies jij?

7 februari 2023

Fotografie is een prachtige manier om herinneringen vast te leggen en een zwangerschapsshoot is daarop geen uitzondering. Dat betekent dat kledingkeuze ook zeer belangrijk is als je een fotoshoot laat maken. Tegenwoordig zijn jurken heel populair voor een zwangerschapsshoot. Ik ben daarom heel benieuwd welke zwangerschapsshoot jurk jij kiest!

Waarom een jurk voor zwangerschapsshoot?

Een jurk voor fotoshoot is mooi omdat het zorgt voor een lieflijk tafereel met een verwachtingsvol en positief gevoel. Juist dát wil je vastleggen en aan iedereen laten zien! Jurken voor zwangerschapsshoots zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, tinten, design en met kant en broderie. Ook kan een jurk voor zwangerschapsfotoshoot nog steeds mooi staan wanneer je niet meer zwanger bent. Misschien dat een kanten zwangerschapsshoot jurk wat minder passend is, maar de meeste zwangerschapsjurken kun je nog prima aan nadien.

Welke soorten zwangerschapsshoot jurken zijn er?

Er zijn verschillende soorten zwangerschapsshoot jurken geschikt voor een mooie fotoshoot. Dit varieert van luchtige zomerjurken tot maxi-jurken en strapless jurken. Het is ook belangrijk om te onthouden dat andere kledingstukken, zoals stoer leer of intiem sensueel, ook geschikt kunnen zijn voor een zwangerschapsshoot. En als je bij Fotostudio 87 je zwangerschapsshoot boekt, dan mag je 3 outfits meenemen: bijvoorbeeld iets stoers, intiems en een keuze uit alle zwangerschapsshoot jurken die er zijn.

Ideeën voor 5 verschillende soorten jurken die leuk zijn voor een zwangerschapsshoot:

 • Maxi-jurken met bloemenprint
 • Empire-style jurken met ruches
 • Luchtige zomerjurken met schouderbandjes
 • Strapless jurken in een A-lijn
 • Off-shoulder jurken in pastelkleuren

Andere kledingstijlen naast de zwangerschapsshoot jurk

Voor zwangerschapsfotografie zijn er verschillende opties qua kleding, het is belangrijk om te kiezen voor kleding waarin je je mooi en comfortabel voelt. Hier zijn enkele tips die kunnen helpen bij het kiezen van de juiste outfit voor jouw zwangerschap fotoshoot:

 • Kies voor kleding waarin je je buik zichtbaar laat zien
 • Kies voor een stijl die bij je past
 • Gebruik een kanten doek of sluier van je bruiloft
 • Draag een wit overhemd van je partner
 • Ga voor sensueel met lingerie met veel kant
 • Soms kan een hotpants of een kort broekje ook leuk zijn
 • Of durf je het aan om enkel een hoed te dragen?
klassieke vrouw zwangerschap fotoshoot lichte achtergrond
zwangerschaps fotoshoot vrouw silhouet

Hoe kies je een zwangerschapsjurk?

Er zijn veel winkels die mooie zwangerschapsjurken verkopen. Hieronder onze top 4 van winkels waar je jurken voor een zwangerschaps fotoshoot kunt vinden:

 1. Renancy
 2. Zwanger en co
 3. Noppies
 4. Asos

Het is belangrijk om eerst je eigen stijl te bepalen voordat je op zoek gaat naar een zwangerschapsjurk voor fotoshoot. In de bovenstaande winkels vind je zeker een zwangerschapsjurk die bij jouw stijl en de stijl van de fotoshoot past. Veel zwangerschapsjurken zijn ook verstelbaar.

Let hier op bij het kiezen van een zwangerschapsjurk voor fotoshoot

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het kiezen van jurken en andere kleding voor een zwangerschap fotoshoot.

 • Kies een basiskleur voor je zwangerschapsjurk. Het liefst een zachtere kleur die je desgewenst combineert met andere items en accessoires.
 • Draag onder je zwangerschapsjurk niet te strakke lingerie. Ook al knellen BH-bandjes en slips niet als je staat, bij een zwangerschapsshoot poseer je anders en dan kun je toch aftekening zien. Wat dat betreft is een maxi zwangerschapsjurk voor een fotoshoot het meest ideale.

Waarom een kanten zwangerschapsjurk voor fotoshoot erg mooi is.

Een kanten zwangerschapsjurk wordt mooi gevonden voor een fotoshoot vanwege het delicate design en de typisch vrouwelijke look. En als gekozen wordt voor subtiele make-up, een zwangerschapsjurk die bij huid- en haarkleur past en de juiste belichting, dan komt een kanten zwangerschapsjurk tijdens een fotoshoot helemaal tot zijn recht.

BEKIJK OOK:

zwangerschap fotoshoot met armen van man om buik

RECENTE BERICHTEN

ZOEK OP CATEGORIE